Kan ik mijn BKR gegevens zelf opvragen?

Is het mogelijk om de persoonlijke BKR gegevens zelf op te vragen?

Als u van plan bent om een lening of hypotheek te gaan aanvragen, vraagt u zich vast al af of u bij het BKR geregistreerd staat.

Bij de overweging om een hypotheek of een lening af te sluiten, is het toch vaak handig om te weten of je bij het BKR geregistreerd staat, en zo ja met welke codering!

Zelf opvragen BKR codering is mogelijk!

Het is mogelijk om de BKR informatie op te vragen. Dit opvragen van uw BKR notering kan op diverse manieren:

  1. Via iedere bank in Nederland is het mogelijk om het aanvraagformulier van de aanwezige BKR brochure in te vullen en deze aan de balie af te geven. Daarbij is een identiteitsbewijs verplicht. Na voldoening van € 4,50 zal de aanvraag in behandeling worden genomen en zal men het overzicht na ongeveer 5 werkdagen thuis ontvangen.
  2. Een snellere manier is om naar het hoofdkantoor van het BKR te Tiel af te reizen. Daarvoor is wel een afspraak noodzakelijk, minimaal 3 dagen van te voren. Net als bij optie 1 zal kan men na het voldoen van € 4,50 en legitimatie het overzicht inzien.

Het is dus niet mogelijk om telefonisch of via het internet uw BKR codering op te vragen. U moet uzelf immers legitimeren!